Kimler hatta?
Toplam 57 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 57 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 86 kişi Cuma Kas. 22, 2024 6:06 pm tarihinde online oldu.
En son konular
Kasım 2024
Ptsi | Salı | Çarş. | Perş. | Cuma | C.tesi | Paz |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
YILAN SOKMASINDA İLK YARDIM
1 sayfadaki 1 sayfası
YILAN SOKMASINDA İLK YARDIM
Başta sokan yılanın zehirli olup olmadığını tesbit etmek mümkün olamıyacağı için, bütün yılan sokmalarında gerekli tedbirlerin alınması icabeder. Bu hususta aşağıda verilen prosedürlere baş vurulmalıdır:
a.Sokulan yerin üst kısmına sıkı bir bandaj (turnike) tatbik edil melidir. Bu bandaj toplardamar kan akımını durduracak kadar sıkı olmalı ve nabzın atışını durdurmamalıdır. Bandaj için bir mendil, kemer, kravat gibi şeyler kullanılabilinir. Bandaj her yirmi dakikada bir on dakikalık bir süre için açılmalıdır.
b.Sokulan yerin üzerine haç biçimi bir kesit yapılmalı ve zehir emilerek çıkarılmalıdır.
c.Sokulan kişi kesinlikle dinlenmeli ve mümkün olduğu kadar az ölçüde fizikî hareketler yapmalıdır.
d.Işınlan kişi en yakın hastaneye kaldırılmalı ve mümkünse hangi tip yılan tarafından sokulduğunu tesbit etmeye çalı şılmalıdır.
a.Sokulan yerin üst kısmına sıkı bir bandaj (turnike) tatbik edil melidir. Bu bandaj toplardamar kan akımını durduracak kadar sıkı olmalı ve nabzın atışını durdurmamalıdır. Bandaj için bir mendil, kemer, kravat gibi şeyler kullanılabilinir. Bandaj her yirmi dakikada bir on dakikalık bir süre için açılmalıdır.
b.Sokulan yerin üzerine haç biçimi bir kesit yapılmalı ve zehir emilerek çıkarılmalıdır.
c.Sokulan kişi kesinlikle dinlenmeli ve mümkün olduğu kadar az ölçüde fizikî hareketler yapmalıdır.
d.Işınlan kişi en yakın hastaneye kaldırılmalı ve mümkünse hangi tip yılan tarafından sokulduğunu tesbit etmeye çalı şılmalıdır.
Similar topics
» ZEHİRLİ BÖCEK SOKMASINDA İLK YARDIM
» fakire yardım
» BÖCEK ISSIRMASINDA İLK YARDIM
» HAYVAN VE İNSAN ISSIRMALARINDA İLK YARDIM
» fakire yardım
» BÖCEK ISSIRMASINDA İLK YARDIM
» HAYVAN VE İNSAN ISSIRMALARINDA İLK YARDIM
1 sayfadaki 1 sayfası