Kimler hatta?
Toplam 61 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 61 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 86 kişi Cuma Kas. 22, 2024 6:06 pm tarihinde online oldu.
En son konular
Kasım 2024
Ptsi | Salı | Çarş. | Perş. | Cuma | C.tesi | Paz |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
SALAVAT OKUMAK -2-
1 sayfadaki 1 sayfası
SALAVAT OKUMAK -2-
Salavat okumak – Hikaye 2
Bir gün, gayet fakir bir kimsenin, bir ara, İhtiyacı olmuştu beşyüz dirhem paraya.
Bir gece, Resulullah, rüyada o kimseye, Buyurdu ki: (Git Ebül Hasan-ı Kisai'ye. O, Nişabur halkından, gayet zengin biridir. Her yıl, onbin fakiri, parasıyla giydirir. Benden çok selam söyle, sen o Ebül Hasan'a. Beşyüz dirhem parayı, söyle de versin sana. Rüyana inanmazsa, ona de ki, her gece, Yüz salavat okurken, dün unuttun sadece.)
Fakir, Ebül Hasan'a giderek ertesi gün, Söyledi kendisine, selamını Resulün.
Lakin o inanmayıp, ilgi göstermeyince, Ona, bu salavatı hatırlattı hemence.
O zaman Ebül Hasan, fırlayarak yerinden, Secde-i şükre vardı, sürur ve sevincinden. Dedi: (Al beşyüz dirhem, sarf eyle bir işine. Al şu bin dirhemi de, Resulün şerefine. Çünkü ben inandım ki, doğru imiş o rüyan. Zira benim sırrımı eyledin bana beyan.)
Bir gün, gayet fakir bir kimsenin, bir ara, İhtiyacı olmuştu beşyüz dirhem paraya.
Bir gece, Resulullah, rüyada o kimseye, Buyurdu ki: (Git Ebül Hasan-ı Kisai'ye. O, Nişabur halkından, gayet zengin biridir. Her yıl, onbin fakiri, parasıyla giydirir. Benden çok selam söyle, sen o Ebül Hasan'a. Beşyüz dirhem parayı, söyle de versin sana. Rüyana inanmazsa, ona de ki, her gece, Yüz salavat okurken, dün unuttun sadece.)
Fakir, Ebül Hasan'a giderek ertesi gün, Söyledi kendisine, selamını Resulün.
Lakin o inanmayıp, ilgi göstermeyince, Ona, bu salavatı hatırlattı hemence.
O zaman Ebül Hasan, fırlayarak yerinden, Secde-i şükre vardı, sürur ve sevincinden. Dedi: (Al beşyüz dirhem, sarf eyle bir işine. Al şu bin dirhemi de, Resulün şerefine. Çünkü ben inandım ki, doğru imiş o rüyan. Zira benim sırrımı eyledin bana beyan.)
1 sayfadaki 1 sayfası