Kimler hatta?
Toplam 12 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 12 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 73 kişi Salı Ekim 15, 2024 10:38 am tarihinde online oldu.
En son konular
Kasım 2024
Ptsi | Salı | Çarş. | Perş. | Cuma | C.tesi | Paz |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
ALMANYA'DA MÜSLÜMANLAR
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
ALMANYA'DA MÜSLÜMANLAR
Almanya
Almanya'daki Müslümanların sayısı 2 milyona yakındır ve ülke nüfusunun % 2.4'ünü oluşturmaktadırlar. Almanya Müslümanları içinde Türkler bir buçuk milyona yaklaşan nüfuslarıyla dörtte üçlük bir çoğunluğu oluşturuyorlar. 50 bin civarında da Alman asıllı Müslüman var. Almanya'da birçok İslâmi kurum faaliyet yürütmektedir. 1991 rakamlarına göre Almanya'da toplam 894 cami ve mescid bulunuyor. Bunlar Müslümanların imkânlarıyla ve gayretleriyle yapılmış. Camiler sadece ibadet için değil aynı zamanda İslâmi kültürel faaliyetler ve eğitim çalışmaları için de kullanılıyor. Almanya'da yaşayan Müslümanların birinci problemleri neo-nazilerden kaynaklanan tehdid. Neonazilerin yabancılara ve özellikle Müslümanlara yönelik saldırılarının gittikçe artması bu problemin günden daha da çetrefil hale gelmesine yol açıyor. Almanya Federal Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre 1992 yılının ilk üç ayında yabancılara yönelik saldırılarda bir önceki yılın aynı dönemine oranla % 400'lük bir artış oldu. Alman hükümetinin neo-nazi problemini ciddiye almamasının ve saldırganları cezalandırma konusunda gevşek davranmasının da yabancılara yönelik saldırıların artmasında önemli etkisi oluyor. Bunun yanı sıra Alman yönetiminin İslâmi gelişmelerden duyduğu endişe dolayısıyla çıkardığı birtakım kısıtlamalar ve engellemeler de Müslümanlar açısından çeşitli problemlere yol açıyor. Almanya'da yaşayan Müslümanların önemli bir problemleri de kendi aralarındaki bölünmüşlük ve cemaatleşme.
Almanya'daki Müslümanların sayısı 2 milyona yakındır ve ülke nüfusunun % 2.4'ünü oluşturmaktadırlar. Almanya Müslümanları içinde Türkler bir buçuk milyona yaklaşan nüfuslarıyla dörtte üçlük bir çoğunluğu oluşturuyorlar. 50 bin civarında da Alman asıllı Müslüman var. Almanya'da birçok İslâmi kurum faaliyet yürütmektedir. 1991 rakamlarına göre Almanya'da toplam 894 cami ve mescid bulunuyor. Bunlar Müslümanların imkânlarıyla ve gayretleriyle yapılmış. Camiler sadece ibadet için değil aynı zamanda İslâmi kültürel faaliyetler ve eğitim çalışmaları için de kullanılıyor. Almanya'da yaşayan Müslümanların birinci problemleri neo-nazilerden kaynaklanan tehdid. Neonazilerin yabancılara ve özellikle Müslümanlara yönelik saldırılarının gittikçe artması bu problemin günden daha da çetrefil hale gelmesine yol açıyor. Almanya Federal Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre 1992 yılının ilk üç ayında yabancılara yönelik saldırılarda bir önceki yılın aynı dönemine oranla % 400'lük bir artış oldu. Alman hükümetinin neo-nazi problemini ciddiye almamasının ve saldırganları cezalandırma konusunda gevşek davranmasının da yabancılara yönelik saldırıların artmasında önemli etkisi oluyor. Bunun yanı sıra Alman yönetiminin İslâmi gelişmelerden duyduğu endişe dolayısıyla çıkardığı birtakım kısıtlamalar ve engellemeler de Müslümanlar açısından çeşitli problemlere yol açıyor. Almanya'da yaşayan Müslümanların önemli bir problemleri de kendi aralarındaki bölünmüşlük ve cemaatleşme.
Geri: ALMANYA'DA MÜSLÜMANLAR
Evet kardesim aynen katiliyorum malesef buradaki müslümanlarin sorunlari gittikce artiyor vede devamli inanclarini yasamakta zorlaniyorlar.Bu konuyu ele aldiginiz icin cok tesekkür ediyorum.
Müslümanlarin sorunlarini bu sekilde duyurmanizin devam etmesini rica ediyorum.
Allah hepinizden Razi olsun !
Müslümanlarin sorunlarini bu sekilde duyurmanizin devam etmesini rica ediyorum.
Allah hepinizden Razi olsun !
Geri: ALMANYA'DA MÜSLÜMANLAR
BİZ TEŞEKKÜR EDİYORUZ KARDEŞİM...RABBİM HERYERDEKI UMMET-İ MUHAMMEDIN HERTUR SIKINTISINI KALDIRSIN....ISLAM ZAFERINI TUM DUNYADA NASIP ETSIN INSALLAH...
SIZLERINDE HER TUR DESTEKLERINIZI BEKLIYORUZ.....GULDE...
SIZLERINDE HER TUR DESTEKLERINIZI BEKLIYORUZ.....GULDE...
Similar topics
» FRANSADA MÜSLÜMANLAR
» HOLLANDA'DA MÜSLÜMANLAR
» İSVEÇ'TE MÜSLÜMANLAR
» İTALYADA MÜSLÜMANLAR
» İSPANYA'DA MÜSLÜMANLAR
» HOLLANDA'DA MÜSLÜMANLAR
» İSVEÇ'TE MÜSLÜMANLAR
» İTALYADA MÜSLÜMANLAR
» İSPANYA'DA MÜSLÜMANLAR
1 sayfadaki 1 sayfası