Kimler hatta?
Toplam 74 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 74 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 86 kişi Cuma Kas. 22, 2024 6:06 pm tarihinde online oldu.
En son konular
Kasım 2024
Ptsi | Salı | Çarş. | Perş. | Cuma | C.tesi | Paz |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
TÜRKÇE KULLANIM KLAVUZU OLMAYAN ÜRÜNLER
1 sayfadaki 1 sayfası
TÜRKÇE KULLANIM KLAVUZU OLMAYAN ÜRÜNLER
Bir ürün satın aldınız ve özelliklerini öğrenmek için kullanım kılavuzuna göz atmak istediniz. Kılavuzun bir çok dilde yazılmış olduğunu ancak içinde Türkçe çevirisinin bulunmadığını farkediyorsunuz. Sinirleniyorsunuz ve ülkemizde satılan bir ürünün nasıl Türkçe kılavuzunun olamayacağını, üreticinin veya ithalatçının bu kadar mı düşüncesiz-duyarsız olduğunu, Türkiye’nin ve vatandaşlarının bu kadar mı değersiz görüldüğünü sorgulamak istiyorsunuz ama elinizden bir şey gelmiyor. Sanırım bu durumu düşen binlerce tüketici vardır.
Artık böyle bir rezaletin önüne geçebilmek için sizin de yapabileceğiniz şeyler var.
Almış olduğunuz yerli ya da ithal malın Türkçe Kullanım Kılavuzu yoksa, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na şikayet ediyorsunuz, satan şirkete ürün başına 156 YTL ceza veriliyor ve Türkçe kılavuzun da size ulaştırılması sağlanıyor. Sizler de şikayetinizi http://www.sanayi.gov.tr adresinden Tüketici Şikayetleri bölümüne bildirin, duyarsız şirketlere gereken cezaların verilmesini sağlayın.
Ülkemiz ve Türkçemiz bu saygıyı zaten hak ediyor.
Artık böyle bir rezaletin önüne geçebilmek için sizin de yapabileceğiniz şeyler var.
Almış olduğunuz yerli ya da ithal malın Türkçe Kullanım Kılavuzu yoksa, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na şikayet ediyorsunuz, satan şirkete ürün başına 156 YTL ceza veriliyor ve Türkçe kılavuzun da size ulaştırılması sağlanıyor. Sizler de şikayetinizi http://www.sanayi.gov.tr adresinden Tüketici Şikayetleri bölümüne bildirin, duyarsız şirketlere gereken cezaların verilmesini sağlayın.
Ülkemiz ve Türkçemiz bu saygıyı zaten hak ediyor.
Similar topics
» KAPATICI ÜRÜNLER
» TÜRKÇE HATİM DUÂSI
» ARAPÇA TÜRKÇE HATİM DUÂSI
» PETROLÜ OLMAYAN TÜRKİYE'NİN SİLAHI SU
» İSLÂMİ OLMAYAN İSİMLER DEĞİŞTİRİLİR Mİ?
» TÜRKÇE HATİM DUÂSI
» ARAPÇA TÜRKÇE HATİM DUÂSI
» PETROLÜ OLMAYAN TÜRKİYE'NİN SİLAHI SU
» İSLÂMİ OLMAYAN İSİMLER DEĞİŞTİRİLİR Mİ?
1 sayfadaki 1 sayfası